Кербер профуча за 55 минути до осминафинал (снимки)



20-01-2017 06:11 | Любомир Тодоров

Световната номер едно Ангелик Кербер продължава защитата на титлата си от Откритото първенство на Австралия и е вече на осминафинал.

За разлика от предишните си два двубоя, днес германката победи в два сета с 6:0, 6:4 само за 55 минути Кристина Плишкова от Чехия в дерби на левичарки.

Кербер взе първия сет само за 21 минути. Тя спечели първите осем гейма в двубоя, преди Плишкова да се запише в срещата. По сценария от първите срещи Анджи загуби три поредни игри, но овладя навреме кризата, за да не се стигне до трета част. 29-годишната германка успя да пробие отново за 5:4 и в следващия гейм затвори двубоя при първия си мачбол.

В следващия кръг Кербер се изправя срещу непоставената Коко Вандевеге. Американката надделя над Южени Бушар от Канада с 6:4, 3:6, 7:5.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОИТЕ В ПЕТЪК

Ще има руски осминафинал в Мелбърн, в който ще се срещнат Светлана Кузнецова и Анастасия Павлюченкова.

Осмата в схемата Кузнецова надигра в маратонски мач бевшата номер едно Йелена Янкович от Сърбия с 6:4, 5:7, 9:7 след повече от 3 часа и половина игра. Тенисистката от Санкт Петербург водеше със сет и 4:1 във втория, но Янкович успя да направи обрат. В третия сет след гонитба в резултата Кузнецова успя да спечели.

Павлюченкова, която е №24, отстрани 11-ата Елина Свитолина от Украйна със 7:5, 4:6, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини