Ноле: Изиграх два страхотни сета, вторият беше хазарт



17-01-2017 15:18 | Любомир Тодоров

Защитаващият титлата си на Australian Open Новак Джокович се появи в добро настроение на пресконференцията след трисетовата му победа над Фернандо Вердаско от Испания. Ето най-интересното от коментарите на сърбина за мача.

"Започнах много добре. Страхотен първи сет, страхотен трети също. Вторият беше дълъг с много непредизвикани грешки и от двете страни. Тази част беше хазарт - той ме проби няколко пъти, аз имах също своите шансове. При 4:4 и 5:5 имах редица точки за пробив. Знам, че вторият сет беше решителен, защото не исках да окрилям съперника. Доволен съм от представянето си в първия кръг. Имах един от най-трудните съперници, който се намираше в отлична форма, както видях в Доха", заяви Ноле.

Шесткратният шампион в Мелбърн заяви, че спасените от него 5 мачбола срещу Вердаско в Доха са били много отдавна - преди 10 дена. Но е имал едно наум срещу този опонент днес.

"Не бях щастлив да загубя подаването си два или три пъти във втората част. Да, съперникът играеше много агресивно на ретур, но и аз станах доста пасивен, загубих ритъма на своя първи сервис", призна Джокович.

Той се похвали, че е успял да презареди батериите между двата сезона, че е успял да се абстрахира от тениса за известно време и да прекара няколко седмици със семейството си. Все пак Новак би искал почивката да е била по-дълга, защото сезонът в тениса е най-продължителният в спорта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини