Федерер: Не съм сред фаворитите, но нямам проблем с това



14-01-2017 11:05 | Станко Димов

Роджър Федерер се завръща на корта в Австралия, където в понеделник ще изиграе първия си официален мач от половин година насам.

Носителят на 17 титли от Големия шлем ще срещне тенисист от квалификациите, а организаторите поставиха двубоят да бъде във вечерната сесия на „Род Лейвър Арина”. В навечерието на Australian Open Федерер сподели, че е щастлив отново да е в играта.

„Радвам се, че се връщам на корта точно тук. Най-важното е, че отново съм в играта. Нямам представа колко напред ще продължа в турнира, ще видим. Тази година определено не съм сред фаворитите, но съм ОК с това, няма проблем за мен”, коментира Федерер.

„За мен е важно да бъда здрав, да чувствам, че мога да изиграя няколко мача поред по 4 или 5 сета. В такава ситуация ще бъде забавно. Ако обаче чувствам болка докато играя, тогава определено няма да бъде забавно. Тогава няма значение на кое мястото си в ранглистата и къде си в схемата, все едно и също е”, каза още швейцарецът, който за последно триумфира в Мелбърн през 2010-а година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини