Гришо: Това беше най-добрият сценарий



07-01-2017 09:21 | Любомир Тодоров

Григор Димитров беше доста сдържан, след като детронира шампиона в Бризбън Милош Раонич със 7:6, 6:2.

"Това беше най-добрият сценарий за развитие на мача за мен. Посрещах добре, което е изключително важно срещу Милош. Той беше водач в схемата и е много опасен. Успях да се нагодя по-добре и към вятъра, който беше фактор в мача. Сега трябва да си почина, за да съм готов за финала", каза Гришо в интервюто на корта.

Успехът означава, че за първи път Димитров ще изпревари Роджър Федерер в ранглистата в понеделник. Тогава хасковлията ще бъде поне 16-и, а швейцарецът - №17.

За титлата 25-годишният българин ще спори с №5 в световната ранглиста Кей Нишикори, който отстрани Стан Вавринка със 7:6, 6:3 в първия полуфинал.

"Кей е много труден съперник. Той се бори винаги до край и е много разнообразен тенисист. Надявам се зрителите да се насладят на хубав мач в неделя", допълни Димитров.

 

Японецът Нишикори е спечелил и трите мача срещу Григор, които са били на твърди кортове и в турнири от сериите "Мастърс 1000". Двамата заедно стигнаха полуфинал на двойки точно преди година в Бризбън.

"Дими започна да играе много добре миналата година, особено в края на сезона. Мисля, че скоро ще влезе в Топ 10. Той е труден опонент", заяви на свой ред японецът.

За първи път те играха през 2013 година в Шанхай, когато Кей се наложи с 6:3, 6:4. Година по-късно в Маями българинът отстъпи с 6:7, 5:7. За последно двамата се срещнаха миналото лято на четвъртфинал в Торонто. Тогава Димитров спечели първия си сет срещу този съперник, но загуби с 3:6, 6:3, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини