Джокович: Презаредих батериите у дома



02-01-2017 16:06 | Станко Димов

Новак Джокович ще започне сезон 2017 с участие на АТР 250 турнира в Доха. Сърбинът, шампион в надпреварата от миналата година, е поставен под №2 в схемата, където водач е лидерът в ранглистата Анди Мъри. Двамата за последно играха в спора за трофея от финалите на АТР в Лондон през ноември, а успехът тогава остави Мъри на върха на класацията.  

„Разбира се, че поздравявам Мъри за достигането на първото място в света и задържането на него. Той показа невероятен тенис в последните три, четири месеца от от миналия сезон и определено заслужава да бъде където е”, коментира носителят на 12 титли от Големия шлем.

Въпреки, че загуби първото място в света, сезон 2016 беше изключително успешен за сърбина. Ноле записа 65 победи и 9 загуби, като спечели 7 титли, 2 от които от Големия шлем. Джокович сподели, че е имал нужда от почивка след сезона и в момента се чувства свеж и готов за нови предизвикателства.

„Сега разполагаме с пет, шест седмици пауза между сезоните. Няма как да почиваме през цялото време, защото трябва да проведем и подготовка за новата кампания. Но това е положението. Имало е случаи, в които паузата е била още по-кратка. Не пътувах много, реших да прекарам повече време със семейството си. Исках да остана у дома и да презаредя батериите.

С нашия начин на живот и всичките пътувания, понякога губиш координация. Точно затова е хубаво, когато можеш да останеш на едно място за по-дълго време. Това ти помага да си подредиш мислите, да релаксираш и да си починеш. В паузата преди сезона имах време да помисля какво съм постигнал в кариерата си, особено в последните 12-15 месеца. Имах време да помисля и каква ще бъде следващата ми крачка и как искам да продължа напред”, коментира Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини