Перфектен старт за Григор Димитров



02-01-2017 14:28 | Станко Димов

Григор Димитров започна с чиста победа сезон 2017. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:2, 6:3 над Стийв Джонсън (САЩ) и се класира за втори кръг в надпреварата на твърди кортове в Бризбън, Австралия.

Това беше шести дуел между двамата, а Григор постигна четвърти успех над този опонент. Следващият двубой на българина в схемата на единично ще бъде в сряда, а негов съперник във втори кръг ще бъде ветеранът от Франция Никола Маю.

Григор Димитров започна отлично двубоя и първи проби, след което затвърди за 4:1. В осмия гейм българинът стигна до нов брейкбол, този път с цената на сетбол, и след отлична работа в близост до мрежата откри резултата – 6:2.

Любопитен момент се бе разиграл в средата на сета, когато при 4:2 за Димитров двубоят беше спрян за около половин час, тъй като покривът на централния корт потече.

В началото на втория сет Джонсън даде заявка за връщане в мача и проби за преднина 1:0. Димитров обаче направи светкавичен ри-брейк, след което до края на срещата доминира напълно и си заслужи продължаването напред в турнира.

Във вторник Григор Димитров ще стартира и участието си в надпреварата на двойки в Бризбън. Българинът си партнира с Айсам-ул-Хак Куреши от Пакистан, а техни първи опоненти ще бъдат водачите в схемата Пиер-Юг Ербер и Никола Маю от Франция.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини