Ана Иванович се оттегли



28-12-2016 20:22 | Tennis24.bg

Ана Иванович се оттегли. Красивата сръбкиня сложи край на кариерата си в професионалния тенис  със съобщение във Фейсбук.

 

Ето какво каза на феновете си 29-годишната бивша номер едно в света:

 

"Не съм го казвала на никого друг до сега, защото смятам, че вие трябва да сте първите, които ще го чуете.

 

Трудно е да намеря думи да го кажа. Реших да се оттегля от тениса.

 

Беше трудно решение, но имам толкова много успехи, които да празнувам.

 

Започнах да мечтая да играя тенис от 5-годишна възраст, когато видях по телевизията Моника Селеш. Родителите ми ме подкрепяха през целия ми път, бях номер 1 в света, спечелих "Ролан Гарос". Постигнах успехи, които никога не съм мечтала. Спечелих 15 титли, играх три финала от Големия шлем, стигнах финал на Фед къп. Изиграх много незабравими мачове. Не е зле за едно момиче от Сърбия.

 

Но всички тези върхове във всеки професионален спорт изискват топформа във физическо отношение. Знае се, че бях тормозена от контузии.

 

За феновете си, за всички малки момиченца и деца, които ме гледат, мога да играя само, ако съм на топниво. А аз не мога повече да съм на това ниво. Време е да продължа с друго.

 

С какво?

 

Тенисът винаги е бил голямата ми любов. Но съм много въодушевена за това, което ми предстои. Ще бъда посланик на спорта и здравословния живот. Ще използвам времето си за другите си занимания, за работата си в модата, в спорта, ще продължа да работя с УНИЦЕФ. Не се знае какво още ми предстои.

 

Всичко, което мога да кажа, е, че живея мечтите си и наистина се надявам да помогна и на другите да го правят.

 

Затова - не бъдете тъжни! Бъдете оптимисти заедно с мен. Изпращам Ви моята любов и огромна благодарност на всички Вас, които ми помогнахте да живея този прекрасен живот досега.

 

Обичам всички Ви!"

 

През юли тя се омъжи за германския футболист Бастиан Швайнщайгер. След отпадането й в първия кръг на US Open през август, тя разкри, че ще приключи сезона преждевременно, за да се възстанови напълно от серията контузии, които я тормозят напоследък. Макар че настояваше, че ще се върне в спорта, няколко месеца по-късно явно е решила да приключи кариерата си. Тя се срина до номер 63 в световната ранглиста, като не е била толкова назад от 2010 г. 2014 г., например, тя приключи като номер 5 в света. През последната година Иванович записа едва 15 победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини