Кириос: Мога да спечеля откритото на Австралия



23-12-2016 13:05 | Tennis24.bg

Ник Кириос показа поредната порция високо самочувствие. Австралийският талант не е повлиян от драматичния край на сезон 2016 г. и демонстрира самоувереност и желание да спечели титлата от Откритото първенство на Австралия следващия месец.

В интервю за местната преса 21-годишната звезда признава, че все още изучава себе си. Той обяви, че съзнава, че е длъжник на феновете заради поведението си срещу Михаил Зверев на Мастърса в Шанхай, заради което отнесе отстраняване от състезания, солена глоба и терапия при спортен психолог. Въпреки постоянно изразяваната си ненавист към тениса, Кириос спечели три титли в АТР през из миналия сезон и се изкачи до номер 13 в световната ранглиста.

„Никога не казвай никога. Някой трябва да спечели титлата и аз съм повече от способен. Дали ще успея? Не знам. Но ще вложа сърцето си, за да го направя. Без съмнение“, каза Ник.

Той все още посещава сеанси със спортния психолог и разчита много на приятелката си Аля Томлянович и семейството си, за да се концентрира върху кариерата си. „Трябва да се успокоя след една много тежка година. Все още научавам неща за себе си и се уча как да се справям с графици, програми. Това е най-голямото познание, което трябва да получа. А също – и как да се справям с психическия и физически фитнес“, признава още Кириос.

През 2016 г. той триумфира в Марсилия, Атланта и Токио и доказа, че може да е много ефективен, ако намери баланса между таланта и характера си.

„Никога не е лесно да си обект на интерес от страна на медиите. Главата ми се замая, какво да направя? Но нещата са такива. Сега ще играя в Австралия и вниманието ще бъде още по-голямо, както и натискът. Но това означава, че съм постигнал нещо и хората се интересуват. Сега трябва да наведа глава и да се трудя“, признава тенисистът.

Той допълва: „2016 г. определено беше успешна. За някой, който играе едва втория си пълен сезон в АТР три титли са много. Да завърша толкова високо в ранглистата е черешката на тортата. Определено беше успешен сезон.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини