Квитова: Потресена съм, имам късмет, че съм жива



20-12-2016 14:56 | Станко Димов

Петра Квитова изрази благодарност за съобщенията, които е получила в знак на подкрепа след нападението върху нея. Припомняме, че бившата шампионка от Уимбълдън е била нападната от неизвестен мъж в дома й, като в опит да се защити е била намушкана с нож в лявата ръка.

Ето какво написа Квитова във „Фейсбук”, където разкри повече подробности от ужасяващия акт.

„Благодаря на всички за трогателните съобщения. Както може би вече сте чули, днес бях нападната в моя апартамент от мъж с нож. В опит да се защитя, тях тежко ранена в лявата ръка. Потресена съм, но имам късмет, че съм жива. Травмата е тежка и ще трябва да се консултирам със специалисти. Но ако ме познавате ще знаете, че аз съм силна и ще се преборя с това. Благодаря още веднъж на всички за любовта и подкрепата, която ми оказвате. Сега ще се отдам на уединение, докато се съсредоточа върху възстановяването ми”.

Квитова трябваше да започне сезона на 1-и януари в Пърт, където бе заявила участие на „Хопман Къп”. В понеделник вечерта обаче тя съобщи, че заради контузия на крака ще пропусне надпреварата. След атаката с нож обаче на този етап не се знаеш кога изобщо левичарката ще се завърне на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини