Бекер: Федерер ще спечели Australian Open и ще бъде отново №1



14-01-2011 18:03 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 в света Борис Бекер изрази увереност, че Роджър Федерер ще си върне първото място в световната ранглиста, както и че ще спечели предстоящия Australian Open. Според него швейцарецът е подценил своите опоненти в началото на 2010 година и си е изпатил. Сега обаче той отново е гладен за успехи и това е много лоша новина за всички съперници.

"Вярвам че Федерер не даде 100% от възможностите си през 2010. Губейки рано на Уимбълдън и "Ролан Гарос" обаче го "събудиха". Той осъзна, че трябва да работи по-здраво, ако иска отново да печели в "Големия Шлем".

"Мисля че той смята само Рафаел Надал за свой истински опасен съперник. Той не оценява като такива играчи като Новак Джокович, Анди Мъри, Робин Сьодерлинг и Томаш Бердих. Внезапно обаче той загуби два поредни четвъртфинала," анализира Бекер пред "Дейли Телеграф".

Според Борис Бекер назначаването на Пол Анакон в щаба на Федерер, е дало положителен ефект.

"Новият треньор се отрази добре на Федерер. Анакон и Фед работят добре и скоро ще видим резултата от това. Роджър отново играе с голямо желание, забавлява се. Това е много лоша новина за неговите опоненти," допълва Бекер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини