Тони Роуч: Роджър може да вземе още 1-2 Шлема



11-12-2016 12:22 | Tennis24.bg

Бившият треньор на Роджър Федерер Тони Роуч декларира пълното си доверие в швейцареца и обяви, че бившият номер 1 може да се върне на пълни обороти през 2017 г. Роджър изстрада сезон 2016, в който игра малко и през повечето време лекуваше контузии – на коляното, на гърба. За последно Федерер игра на полуфинала на Уимбълдън, където падна от Милош Раонич. Трябваше завръщането му да се случи на IPTL в Индия, но финансовата криза удари състезанието и той се отказа.

Заради травмите си швейцарецът се срина до 16-та позиция в световната ранглиста.

Въпреки това Роуч обяви, че бившият му възпитаник може да спечели поне още две титли от Големия шлем. 35-годишният тенисист ще се върне в Шлема през януари на Откритото първенство на Австралия.

„Ако е здрав, Роджър може да спечели две титли, поне. Да, Мъри играе най-добрия си тенис, той издигна тениса на ново ниво. Шотландецът доминира през втората част на сезона, а Джокович – през първата“, каза Роуч.

13-кратният шампион от Големия шлем – поединично и на двойки се възхити на треньора на Мъри – Иван Лендъл. „Сигурен съм, че началото на 2017 г. ще е много интересно. Мъри е играчът, който ще трябва да бъде победен. Новак ще се бори да се върне на върха. А имаме и Роджър и Надал, които се завръщат на корта и все още са жадни за успехи. Трудно е да се говори за Новак и това, което стана последните 6 месеца. Не е лесно да издържиш такава хегемония. Тя те изцежда психически. Наистина е трудно да останеш на върха за такъв дълъг период. Мисля, че Мъри е на върха на вълната, защото има Лендъл в екипа си. Но все пак не забравяйте- Джокович винаги играе много добре в Австралия. Постиженията му са фантастични в Мелбърн“, каза още Роуч.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини