Ким се размина с второто място в света, Ли На детронира шампионката



Ким се размина с второто място в света, Ли На детронира шампионката
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-01-2011 12:19 | Станко Димов

След страхотна драма китайката Ли На победи шампионката от миналата година Ким Клайстерс на финала на турнира в Сидни. Азиатката се наложи със 7-6 (3), 6-3 след 90 минути игра и грабна четвърта титла в кариерата си.


От своя страна загубата за първа във финални двубои за Клайстерс след завръщането й на корта през 2009-та година. Поражението на практика сложи край на надеждите на Ким да измести от втората позиция в света Вера Звонарьова, поне до края на Australian Open.


Началото на мача по никакъв начин не вещаеше подобен завършек. Световната номер 3 Клайстерс започна на изключително ниво и за около 20-ина минути поведе с 5-0 гейма.


Точно в този момент обаче белгийката започна да реди грешка след грешка, от което Ли На се възползва по най-добрия начин. Китайката без да блести с впечатляващи разигрвания съумя да изравни резултата и се добра до тайбрек.


Допълнителният гейм също започна добре за Клайстерс, която първа направи мини-пробив и поведе с 3-1 точки. Всичко хубаво за белгийката свърши някъде тук. Следващите 6 точки бяха в актива на Ли и тя спечели първия сет.


Окрилена от фамозния обрат Ли На започна с пробив втория сет и поведе с 2-0 гейма. Ким се съвзе бързо и след уникално изпълнение на къса топка върна пробива, но нищо повече. Последваха два нови гейма в актива за азиатката, която поведе с 4-1, след което затвори мача и се поздрави с титлата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини