Пуй и Надал са изиграли най-добрия мач в Шлема



09-12-2016 08:47 | Любомир Тодоров

Мъжката тенис асоциация продължава с различните класации. Днес бяха обявени двата най-добри двубоя за 2016 година в турнирите от Големия шлем.

Втората позиция е за епичния четвъртфинал на Уимбълдън, в който Роджър Федерер записа последната си победа за сезона след 6:7(4), 4:6, 6:3, 7:6(9), 6:3 срещу Марин Чилич. Седемкратният шампион в турнира направи обрат от 0-2 сета като в четвъртата част спаси общо три мачбола.

На върха е вълнуваща среща от US Open. На осминафиналите в Ню Йорк Люка Пуй отстрани Рафаел Надал с 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6(6) след повече от 4 часа игра.

След поделено надмощие в първите четири части, в петата испанският левичар стартира с пробив, който затвърди за 2:0. Пуй, който е на 22 години, успя да го върне при 4:4, а в следващия гейм спаси и точка за брейк на Рафа. Стигна се до тайбрек. В него младият французин поведе с 6:3 точки, но Надал не трепна и отрази трите мачбола. При четвъртия обаче Люка завърши мача с форхенд уинър.

"Не се смутих много, след като пропуснах трите мачбола. Рафа е един от най-добрите, но и той усеща напрежението във важните моменти. В последната точка използвах шанса си да бъда по-агресивен и да играя на моя форхенд и се получи", обясни след мача победителят.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини