Рафаел Надал посочи бъдещите звезди на тениса



05-12-2016 15:29 | Станко Димов

Рафаел Надал тренира здраво в родния си град Майорка, където ще проведе подготовката си за новия сезон. Испанецът реши да не пътува излишни километри и да сменя часови зони, участвайки в международната тенис лига, подобно на редица свои колеги. Очакванията си Рафа Надал да се завърне на корта на 29-ти декември в Абу Даби, където го очаква двубой с Томаш Бердих.

„Тренирам много. В средата ма подготовката за новия сезон съм и към момента всичко се развива по план. Смятам да започна сезона в Абу Даби, но в живота няма нищо сигурно. Но, това ми е планът. Ако всичко е нормално ще играя в Абу Даби, Бризбън и Australian Open”, коментира Надал пред местни медии.  

Наскоро испанецът беше засечен да тренира с нова ракета. Той обаче е категоричен, че ще се върне към „Бабола”, тъй като временният експеримент с „Хед” не се е получил. „Винаги можеш да направиш няколко проби. Но нещата не бяха под мой контрол с новата ракета”, каза Надал. 

Матадора сподели мнението си и за новото поколение тенисисти, които бавно, но сигурно си проправят път към лидерските позиции в ранглистата. „Не знам какво ще се случи през новия сезон, не мога да предсказвам бъдещето. Мъри имаше невероятна втора част на годината, но аз предполагам, че момчетата, които не са спечелили титла от Шлема, имам предвид младоците, ще дадат всичко от себе си да го сторят.  В момента сме в ера, в която се срещат две различни, но много добри генерации. Едните (бел.ред. визира Голямата четворка) са спечелили много, почти всичко значимо като трофеи в последните години. Сега обаче идва нова генерация от момчета, които играят на високо ниво. Кокинакис има страхотен потенциал, който може да разгърне ако е здрав. Кириос вече е топ играч. Той притежава невероятен потенциал. Ако той се концентрира върху себе си ще спечели титла от Шлема и ще стане №1. За мен лично тенисистът с най-много шансове обаче е Зверев. Това е напълно завършен играч във всеки един аспект. Мисля, че той ще бъде сред най-добрите”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини