Руседски: Целта на Мъри за 2017 г. ще са титлите от Големия шлем



29-11-2016 20:39 | Tennis24.bg

Анди Мъри ще започне сезон 2017 като номер 1 в световната ранглиста, след като изпревари Новак Джокович в края на годината. 29-годишният шотландец спечели трета титла от Големия шлем, като триумфира на Уимбълдън и догодина именно победите в четирите най-големи състезания ще са неговият приоритет, твърди бившият тенисист Грег Руседски. Още повече, че макар и вече номер 2, Джокович спечели два от трофеите през 2016 г.

Всъщност Ноле, Рафаел Надал и Роджър Федерер са спечелили общо 43 титли от Шлема, като и тримата са печелили по 3 титли в една година поне веднъж в кариерата си.

„Мисля, че догодина Анди ще се фокусира върху Големия шлем. Целта му трябва да е поне две титли от тези турнири, защото обикновено най-добрият тенисист в Тура печели най-много титли от Шлема“, коментира Руседски.

Мъри записа серия от 24 мача без загуба и пет титли. Скоро той ще напусне Великобритания и ще се премести в Маями, където тренира. До първия турнир от Шлема – Откритото първенство на Австралия, има само 7 седмици. Анди е играл пет финала в Мелбърн, но записа загуби във всичките, затова титлата там определено ще е голямата цел. Ако успее, след това ще се нуждае само от успех на „Ролан Гарос“, за да направи кариерен Шлем.

„Той е бил на цели пет финала в Австралия. Това е астрономически брой, без да има титла. За него това би трябвало да е турнирът, който ще иска и ще очаква да вземе най-напред. И ще е фаворит да го направи. Винаги съм си мислел, че има качествата за титла на „Ролан Гарос“, но просто не си вярва достатъчно. Дори Джокович го спечели за първи път в кариерата си едва това лято. Федерер спечели своя само, след като Рафа го нямаше. Този турнир не е никак лесен за печелене. Надал ще се върне, сигурен съм, че и Ноле ще се върне. Но Анди е страхотен“, продължава бившият тенисист.

Руседски не подмина и темата за кризата на досегашния лидер в ранглистата. След успеха си в Париж Джокович е бледа сянка на човекът, който печелеше трофей след трофей. „Сигурно го боли. Мисли си: „Спечелих два Шлема, трябваше да завърша годината като номер 1“. Според мен, за да си на върха, е много важно всичко в живота ти да е балансирано. Появата на Пепе в екипа му е знак, че баланс няма, защото досега испанецът винаги е бил на заден план. Всъщност – всичко около Джокович в момента изглежда малко странно“, завършва дългучът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини