Джокович: Ким много помогна на Анди да стане номер 1



26-11-2016 20:08 | Tennis24.bg

Сезон 2016 ще остане в историята и с пика на съперничеството между Анди Мъри и Новак Джокович. И двете звезди, в момента номер 1 и 2 в световната ранглиста, не крият респекта си един към друг.

Джокович обяви вярата си, че съпругата на Анди – Ким Сиърс, заслужава уважение за помощта и подкрепата, която е оказала на шотландеца, за да стигне той до номер 1 в света. Сърбинът обяви, че Ким е положила дори по-големи усилия през годината от мъжа си, още повече, че роди първото им дете малко след Откритото първенство на Австралия.

„Тя трябва да получи поздравления. Роди тази година. А той пътува по цял свят. Знам какво е от жена ми, Йелена. Знам какво й беше да е майка сама у дома, с малко бебе. Така че: Ким, браво! Тя най-вероятно е положила повече усилия от самия Анди“, коментира Ноле.

Същевременно Анди обяви, че през сезона отношенията им с Джокович са преминали на ново ниво, не само на това – основни съперници за върха в ранглистата. С отсъствието на контузените Рафаел Надал и Роджър Федерер, двамата останаха сами в челото. Анди и Новак са на една и съща възраст и заедно влязоха в Тура. Първата им среща като професионалисти бе преди 10 години – през 2006 г. на Мастърса в Мадрид, която Джокович спечели в три сета. От тогава са играли 35 пъти, като Ноле води с 24-11. На ниво Голям шлем обаче резултатът е по-изравнен – 10-8 в полза на сърбина.



„Говорихме си много през тази година. Разбира се, една от причините е, че аз станах баща за първи път. Говорихме за трудностите в това да поддържаш баланса в живота си, със семейните задължения, пътуванията, работата, всичко това. Не винаги е лесно, когато играеш големи мачове с голям залог. Нo ние се разбираме. И двамата сме били дълго време със съпругите си. Още от както бяхме на 18-19 години. Горе долу по едно и също време се срещнахме с момичетата си. Познаваме се от много време. Противно на очакванията, имаме много добри отношения“, каза Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини