Легендите: Надал е фаворит на Australian Open 2011 (видео)



12-01-2011 20:07 | Николай Драгиев

Част от легендите на световния тенис се опитаха да намерят отговорите на два от най-интригуващите въпроси за всеки тенис фен в момента. Кой е най-великият играч в историята - Роджър Федерер или Рафаел Надал? А вторият е кой ще стане шампион на Australian Open?

И ако първият въпрос няма еднозначен отговор, то за втория повечето легенди са категорични - Надал е фаворит в Мелбърн.

ЗА AUSTRALIAN OPEN


Стефан Едберг

"Australian Open се играе на открито, горещината е огромна и смятам, че фаворит и най-вероятен шампион ще бъде Рафаел Надал. Невероятно е това, което той постигна в последните години, а сега има шанс да достигне постиженията на Федерер в Големия Шлем. Няма да е лесно, но определено той има шанс. Федерер не е казал последната си дума, но Надал е фаворитът в Мелбърн."


Матс Виландер


"Надал подобри играта си повече като номер 1, отколкото това направи Федерер, когато бе на тази позиция. Рафа промени много, без драстично да сменя курса. Всеки може да види подобренията.

Федерер винаги е играел брилянтен тенис, но никога не сме успявали видимо да намерим промяна в играта му. В същото време Надал често прави промени, когато нещата не се получават.

Избирам определено Надал за шампион от Australian Open."


Джон МакЕнроу

"Ще избера Надал, тъй като той е много по-труден за побеждаване в дългите мачове. Ако той остане здрав, бих залагал винаги на него. Бих искал да видя играчи като Дел Потро, а защо не и Джокович или Мъри, да направят тази решителна крачка и да спечелят турнир от Шлема.

Това би било важно за тениса, но Надал е фаворитът, а след него е Федерер."


Яник Ноа

"Надал е в страхотна форма. Когато Надал е здрав, той е непобедим, защото психически е невероятно силен. Изумителна е психиката на това момче. За мен е фаворит на Australian Open. Няма да се уморя да го казвам винаги, навсякъде."


КОЙ Е ПО-ВЕЛИК?

Тим Хенман: За мен Роджър Федерер е най-великият играч в историята на тениса.

Матс Виландер
: Считам, че в следващите години и статистически Надал ще изпревари Федерер по количество титли от "Големия Шлем".

Патрик Рафтър
: Федерер има 16 титли от "Големия Шлем", а това е основният показател, по който може да определим върховенството на някой.

Горан Иванишевич: За мен Надал е единственият състезател, който е способен да спечели всички турнири от "Големия Шлем" в един сезон.

Стефан Едберг
: Роджър Федерер е направил наистина много за тениса. Вероятно той е най-великият. Що се отнася до Надал, то той може да го достигне и изпревари. Няма да е лесно, но е възможно. От друга страна Федерер няма намерение да спира, а това той доказа в края на 2010 година. Надал и Федерер са уникални тенисисти, а това че играят в една епоха е страхотно.

Джон МакЕнроу
: Надал има победи за Купа "Дейвис" и златен медал от Олимпийски игри. Той е по-млад и единственото, в което отстъпва на Федерер са титлите от Шлема. За мен е удивителен начинът, по който надал вдигна равнището си на игра в последно време.

Яник Ноа
: За мен най-важното е, че Надал и Федерер по невероятен начин карат другия непрекъснато да прогресира и вдига нивото си на игра. те от много време са на едно невероятно ниво, заедно. Федерер бе малко по-напред, след това Надал го изпревари. Федерер си върна преимуществото, а сега пак Рафа е по-изявен. Може би пък Федерер още един път ще вземе превес. В края на краищата няма значение кой е най-велик от тях. Изглежда двамата ще останат заедно като най-успешните в историята.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини