Джокович унижи Нишикори и е на финал



20-11-2016 00:19 | Tennis24.bg

Новак Джокович направо унищожи надеждите на Кей Нишикори и се класира на финала на последния за сезона турнир в АТР. Сърбинът ще продължи битката си с Анди Мъри за номер 1 в света, след като победи японеца с категоричното 6:1, 6:1 в Лондон.

Така, за пръв път в историята кой ще завърши годината на върха на световната ранглиста ще се определи във финалния мач на последния Мастърс турнир. Сърбинът ще излезе в мача срещу Мъри и за рекордна шеста титла и пета поред. Ноле е падал само веднъж в последните си 23 мача в зала „О2“ - от Федерер в групата миналата година. Той започна надпреварата като номер 2 в света, след като преди това в Париж Мъри прекъсна серията му от 122 седмици на върха.

За разлика от съперника си във финала Мъри, който игра два тайбрека и 4-часов полуфинал срещу Милош Раонич, Джокович бе далеч по-категоричен. Той имаше нужда от 20 минути, за да се откъсне напред с 4:0 след два тайбрека срещу Нишикори. Японецът успя да върне един пробив, но сърбинът бе безапелационен и затвори сета за 35 минути. Джокерът повтори представянето си и през втората част, като Нишикори имаше нужда от 57 минути, за да спечели първия си сервис гейм в мача. Това обаче не попречи на Ноле да вземе мача за час и 6 минути общо.

„Започнах много добре и поведох бързо с 4:0. Направо отрязах възможностите му. Това беше и тактиката ми преди мача. Началото ми помогна много, заиграх с повече самочувствие, което е важно срещу тенисист от топ ниво. Кей явно бе малко уморен, не успя да покаже най-доброто от себе си днес. Но изигра страхотен турнир и сезон“, коментира след мача Ноле.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини