Мъри за първи път на финал в зала О2 (галерия)



19-11-2016 19:51 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Анди Мъри за първи път ще спори за титлата на финалите на АТР в Лондон.

Британецът надделя след 3 часа и 38 минути игра в епичен двубой над Милош Раонич от Канада след 5:7, 7:6(5), 7:6(9) в зала "О2" като в тайбрека на третата част спаси и мачбол. Така Мъри продължава да е фаворит за запазване на първото място в ранглистата.


В първата част роденият в Подгорица Милош пропиля четири точки за пробив, преди да се стигне до 11-ия гейм. Тогава колебливия Мъри губеше с 15:40 при свое подаване. Веднага след това двукратният олимпийски шампион направи двойна грешки и брейкът стана факт. В следващата игра Раонич поведе с 40:0 и реализира третия си сетпойнт след мощен начален удар и ретур на съперника в мрежата.

Канадецът започна и втората част с брейк за 2:1. Но опреният до стената Мъри реагира с рибрейк на нула. Шотландецът имаше две възможности за още един пробив в шестия гейм, но не успя. Така се стигна до 6:6 и тайбрек. В него Анди направи минипробив за 2:0, но Милош го върна. Мъри стигна до сетпойнт при 6:5, когато завърши с прекрасен къс диагонал на мрежата. Световният номер едно изравни частите с отличен начален удар.


Раонич имаше две възможности за пробив във втория гейм на заключителния сет, но десницата му се стегна и не успя. В деветия гейм канадецът направи четири непредизвикани грешки и Мъри го проби на нула за 5:4. След това Анди сервираше за място на финала, но Милош върна брейка на 30, като завърши със смач гейма. Мъри не се отказа и отново проби, за да подава за втори път за победата. И отново Раонич направи рибрейк след грешки на опонента си.

В последвалия тайбрек размяната на полетата дойде при 3:3 точки. Мъри изпусна мачбол при 6:5, а след това и още две възможности. На свой ред канадецът стигна до точка за спечелване на срещата при 9:8, но не успя. При четвърия шанс Анди триумфира след топка в мрежата на съперника.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА - ТУК

Така този сезон Мъри за трети път побеждава Раонич в Лондон след полуфинала на "Куинс клъб" и финала на Уимбълдън.

В другия полуфинал Новак Джокович среща Кей Нишикори от 22 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини