Нишикори прелетя над Вавринка (галерия)



14-11-2016 17:26 | Станко Димов

Кей Нишикори започна по впечатляващ начин участието си на финалите на АТР в Лондон. В първи мач от група „Джон Макенроу”, японецът се наложи с 6:2, 6:3 над Стан Вавринка след едва 67 минути игра. Шампионът от US Open, който в навечерието на надпреварата призна, че е далеч от оптималната си форма, по никакъв начин не успя да се противопостави на азиатския си опонент.

Вавринка допусна прекалено много грешки от двете страни, а срещу себе си днес имаше играч, готов за битка. Вторият двубой в групата е между Анди Мъри и Марин Чилич, които ще излязат на корта не преди 22:00 часа.

Победителят от този мач ще срещне Нишикори, докато загубилият ще играе с Вавринка. При провал в групите швейцарецът ще загуби третото място в ранглистата.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА - ТУК!

Първият сет на срещата се разви изцяло по вкуса са на Нишикори, който имаше нужда от 29 минути игра, за да поведе в резултата с 6:2. Японецът направи два пробива, като в същото време сервира на изключително ниво и не допусна Вавринка дори да стигне до брейк-пойнт.

Всичко в играта на азиатеца вървеше по план – той показа 100% успеваемост в близост до мрежата (7/7), наниза 11 печеливши удара и допусна 9 непредизвикани грешки. На другия полюс бе играта на Вавринка, който в откриващия сет успя да направи едва 4 уинъра.

Нишикори успя да пробие първи и във втората част. Той стори това в петия гейм, когато се възползва от поредица грешки на Вавринка. В последствие петият в схемата затвърди с гейм на 0 и дръпна с 4:2. До края на срещата Нишикори нямаше проблеми да затвори двубоя, реализирайки още един пробив във финалния гейм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини