Ноле преди първия мач в Лондон: Още искам да съм №1



12-11-2016 09:24 | Tennis24.bg

Новак Джокович е различен в последните няколко месеца. Това отбелязват в срещата си с него в Лондон и репортерите на ESPN. „Какво Ви кара да мислите така?“, пита сърбинът, който вече не е номер 1 в света. Утре Джокерът излиза срещу Доминик Тийм в първия си мач от финалите на АТР в „О2 Арена“. За първи път от пет години насам той няма да излезе на корта в Лондон като номер 1.

В английската столица Джокович демонстрира и записа за страницата си в Инстаграм удивително видео, в което демонстрира огромни способности в свиренето на пиано. Ноле обаче твърди, че всичко е нормално. „Аз съм си аз всеки ден. Според мен е нормално всеки да има моменти на възходи и падения. Не мисля, че бих могъл да кажа, че не съм бил на себе си напоследък. Мисля, че имах няколко добри месеца. Да, не бях изцяло в стандартите си от последните 12-15 месеца, но не може постоянно да побеждаваш в спорта“, каза бившият номер 1. Той бе на върха 122 седмици, като само Джими Конърс, Иван Лендъл и Роджър Федерер са имали по-дълъг непрекъснат престой на върха.

„Определено Мъри заслужава да е номер 1. Той постигна много тази година. Беше най-добрият в последните шест месеца. А дали ще устои и ще е стабилен не е въпрос за мен. Има способностите и отдадеността, за да продължи на това ниво“, каза още сърбинът.

„Дори след повече от десет години професионален тенис, все още мисля, че имам гориво в резервоара си. Усещам, че имам години пред мен. Още изпитвам огромно удоволствие да се състезавам, да играя. Винаги ме е движил мотивът да съм номер 1. Но и радостта от играта. Това е играта. Трябва да я обичаш, да обичаш да си на корта, всичко останало е на заден план. Всичко друго без това е в пъти по-трудно. Понякога дните са дълги. 80% от времето през сезона прекарваме в тренировки. Много съм мотивиран. Това е вътре в мен. Семейството ми ме подкрепя и ме обича. Това е важно и докато е така, ще съм наоколо“, каза още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини