Джокович се закани: Ще прекъсна тригодишното чакане



11-01-2011 15:33 | Станко Димов

Новак Джокович изрази надеждите си, че 2011-та ще е годината, в която ще се пребори с Рафаел Надал и Роджър Федерер за първото място в ранглистата на ATP.


Сърбинът спечели първата си и до момента единствена титла от Големия шлем в Австралия през 2008-ма година, а сега мечтае за първата позиция в света. След "мини-кризата" Ноле е категоричен, че през идния сезон ще прекъсне голямото чакане.


"Минаха три години, откакто спечелих моята първа титла от Големия шлем", сподели Джокович пред The Times. "След този триумф много хора очакваха от мен да продължа с победите на големите турнири, защото тогава наистина бях на гребена на вълната. Но поради различни причини, основно психически, бях дестабилизиран", призна Ноле.


"Няма играч в света, който да не е минавал през мини-кризи. Когато дойде такава ситуация просто трябва да се изправиш на крака и да си кажеш: "ОК, сега наистина искам да се върна към най-добрата си форма, затова трябва да се посветя изцяло на спорта и да дам няколко от годините си, за да постигна своята цел - да стане номер 1".


От 2004-та година насам Федерер или Надал завършват годината като номер 1, но Джокович вярва, че има сили за втора титла от Големия шлем през 2011-та година.


"Мисля, че имам всички качества, за да го направя. В интерес на истината около мен има страхотни специалисти и професионалисти, които знаят как се печелят титли от Шлема. Трябва обаче да призная, че Федерер и Надал наистина са най-добрите в този спорт. Аз обаче съм ги побеждавал и знам какво трябва да направя, за да изкача върха".


Сърбинът, подобно на Рафаел Надал сподели, че да бъде номер 1 в света не е негова фикс идея и не е нещо, което трябва да постигне на всяка цена.


"Ако трябва да жертвам първото място в света - ОК, няма да има проблем, защото не искам да се променям като човек. Много по-важно е да бъдеш добър човек, отколкото добър тенисист", категоричен е Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини