Новият лидер няма спирка



06-11-2016 18:39 | Станко Димов

Приказните дни за Анди Мъри се редуват един след друг. В събота шотландецът си гарантира първото място в света, след като се класира за финал на „Мастърс 1000” турнира в Париж. 24 часа по-късно Мъри отново има повод за радост, след като спечели за първи път в кариерата си трофея от „Берси”.

На финала олимпийският шампион се наложи с 2:1 сета над Джон Иснър, в отделните части 6:3, 6:7 (4), 6:4 след близо 2 часа и 20 минути игра. По този начин Мъри си осигури рекорден 8-ми трофей през сезона. Шотландецът се превръща и в топфаворит и за финалите на АТР, които започват след седмица в Лондон.

Един пробив се оказа достатъчен на Мъри да измъкне първия сет. Шотландецът се справи с подаването на опонента си в шестия гейм, а в последствие реализира още първия открил се пред него сетбол.

През втората част Мъри се измъкна от 0:40 в гейм №8, след което се стигна до тайбрек. В допълнителния гейм Иснър запази самообладание и се наложи със 7:4 точки, вкарвайки финала в решаващ трети сет. В него Мъри направи ключов пробив в 10-ия гейм и си гарантира трофея.

Мъри се намира в серия от 19 последователни победи, които му осигуриха титлите от последните 4 турнира, в които шотландецът участва. На ниво „Мастърс 1000” Мъри вече има 14 отличия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини