Жюстин Енен - за нереализираната мечта и болката от контузията



10-01-2011 18:46 | Станко Димов

Жюстин Енен е решена на всичко, за да направи още един опит да спечели Уимбълдън, с който да допълни колекцията си от титли от Големия шлем.
28-годишната белгийка получи контузия в десния лакът именно на последното издание на Уимбълдън в мача си срещу Ким Клайстерс.

 

Енен ясно разбира, че до края на кариерата си няма да има безброй опити да покори "Ол Ингланд Клъб", затова този турнир остава най-големият й приоритет. До момента нисичката белгийка има два финала в Лондон (2001, 2006), но и в двата случая само видя трофея отблизо.


"Поглеждайки календара си искам да бъда в добра кондиция във всички турнири, на които ще участвам. Но да - Уимбълдън остава голямата мечта", сподели Енен.


"През целия си живот съм мечтала да спечеля този турнир. До момента всичко, за което съм мечтала в кариерата ми съм го получавала, с изключение на Уимбълдън. Това обаче само ме мотивира допълнително".


Белгийката вече има триумфи на Australian Open, "Ролан Гарос" и US Open, но сега мислите й са към тревните кортове в Лондон.; Това е титлата, която ще й донесе най-голяма наслада.


"Спомням си добре всеки един от триумфите ми в Големия шлем. Не мога да кажа, че съжалявам за нещо, но може би не ги оцених достатъчно. Когато си на корта приемаш нещата нормално, но когато си от страни разбираш какво точно си постигнал и си казваш: "Това е магическо".  Затова нека го направим още веднъж и да се опитаме да се насладим на всяка една секунда", коментира Енен.


След травмата на лякътя Енен се възстановяваше 6 месеца. Този вид контузии се отразяват на бекхенда на един играч. Именно този удар винаги е отличавал Енен от всички останали, а легендата Джон МакЕнроу винаги е споделял, че бекхенда на Енен е най-добрия в женския тенис за всички времена.


"Да, нормално е да промениш някои неща в бекхенда, защото страхът от болката е на лице. Мисля обаче, че този ми удар (бекхенд) е ОК. Всеки удар е важен. Особено важен за завръщането ми ще бъде моят сервис. Ако намеря подходящата скорост ще имам всички предпоставки за успех", категорична е Енен.


През 2010-та година Жюстин стигна до финал на Australian Open, където отстъпи в три сета пред Серина Уилямс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини