Кербер би, ясни са полуфиналистките в групата в Сингапур



27-10-2016 15:56 | Станко Димов

Ангелик Кербер се класира за първи път в кариерата си за полуфинал на финалите на WTA. Световната №1 спечели по категоричен начин битката в „червената група”, като приключи с 3 победи от 3 мача. последният успех на Кербер бе над Мадисън Кийс – 6:3, 6:3 за около час игра.

Доволна от развръзката на този мач със сигурност е останала и Доминика Цибулкова, която продължава към полуфиналите благодарение на чистата победа на Кербер. Ако Кийс беше спечелила сет днес, това щеше да я прати в следващата фаза.

В първата част двете си направиха общо 6 пробива. В началото на втория сет Кийс успя да поведе с 2:0 гейма, но до края на мача спечели още само един гейм.

„Винаги е трудно да играеш срещу Мадисън. През последните няколко месеца тя е в страхотна форма. Тя е сред най-добрите в света в момента и точно затова трябваше да запазя концентрация през цялото време и да се опитам да наложа моята игра”, коментира Кербер в интервюто на корта.

„Движех се добре днес, успях да върна много топки в игра благодарение на ретура ми, който беше на ниво. Мисля, че и двете направихме добър мач”, каза още германката. Тя благодари на публиката за подкрепата и допълни, че пази отлични спомени от надпреварата от предишните си участия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини