Баутиста Агут и Троицки отново ще играят в София



26-10-2016 08:07 | Tennis24.bg

Организаторите на Garanti Koza Sofia Open обявиха днес, че шампионът от първото издание на турнира Роберто Баутиста Агут ще защитава титлата си в София през 2017 година. Като допълнение и финалистът Виктор Троицки се завръща. В понеделник беше съобщено, че тенисистът от топ 10 Доминик Тийм и Григор Димитров са потвърдили участието си в турнира.

Испанецът Баутиста Агут, който в момента е №14 в световната ранглиста, спечели 2 титли този сезон - в Окланд и в София, а преди седмица стигна до финала на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай, след като победи по пътя си Жо-Вилфред Цонга и световният номер едно Новак Джокович. Роберто е част от Испанската армада от таланти и е един от най-универсалните тенисисти в Тура, като е печелил титли на трева и на клей, в зала и на открито.

Сърбинът Троицки се завръща в София след още един силен сезон, в който защити титлата си в Сидни, след като спаси мачпойнт на Григор Димитров на финала. Бившшят №12 Виктор в момента е 28-и в класацията на АТР, което означава, че ще бъде поставен в турнира от Големия шлем Australian Open.

"Страхотно е да приветстваме с добре дошли и двамата финалисти", заяви директорът на турнира Пол Макнами. "Потвърждението на Баутиста Агут ни дава вече трима тенисисти от топ 20, а Троицки ще добави класа на корта. Решението им да дойдат отново е утвърждаване на София като спирка в Тура и подкрепа за нашите планове турнирът да остане тук и за в бъдеще"

Garanti Koza Sofia Open 2017 ще се проведе от 5 до 12 февруари 2017 г. “Горещият билет” за най-голямото спортно събитие в София са в продажба от сряда, 26 октомври. Цените им започват от 10 лв. Деца и пенсионери ползват 50% отстъпка в първите пет дни на турнира и 25% за останалите три, както и за седмичните билети. Зрителите могат да спестят до 160 лв., купувайки си седмичен билет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини