Родик: Треньорството не е в плана



Родик: Треньорството не е в плана
Свързани играчи
Тагове
25-10-2016 11:18 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 в света Анди Родик не планира да се заема с треньорство. Това обяви самият той на въпроса дали има шанс да работи и да развие млад играч и какво ще отговори ако някой го помоли да направи това.


„Засега не искам никой да се опитва да ме наеме“, приза бившият номер 1 за сайта на АТР.

„Чувствам, че не искам да се съсредоточавам върху някой, който вече е написал историята си, и чието име вече е вписано в историята на тениса. По-вероятно, ако някога предприема такъв ход, е да се заема с някой млад, да окажа влияние върху траекторията му. Това ми се струва по-смислено“, каза още Родик.

Самият той имаше легенда за треньор, когато бе на върха – Джими Конърс. Родик допълни, че все още оценява високо неговото влияние и смята, че големите легенди могат да помогнат на наследниците си не толкова като треньори, а по-скоро с опита си.

„Джими можеше да ми казва същите неща, които и други треньори са ми казвали. Но това беше Джими Конърс и заради това той знаеше точно какво е усещането в напрегнатите моменти, във финалите от Големия шлем и във важните мачове. Това е повече от сериозен разговор, има много повече тежест“, завършва Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини