Крис Евърт: Съмнявам се, че Серина ще се радва да играе отново



25-10-2016 10:16 | Tennis24.bg

Крис Евърт почти отписа Серина Уилямс. Легендата обяви в интервю за „Ню Йорк Таймс“, че сънародничката й ще си върне радостта от тениса отново. Евърт говори пространно за сезона на бившата номер 1 и за отказа й от участие във финалите на WTA в Сингапур, където не е играла от 2014 г.

„Наистина, не е добре, че не играе във финалите в две последователни години. Според мен тя е повече фокусирана върху това да спечели титла от Големия шлем. Но същевременно, на този етап е много трудно. Тя е играла 20 години и трябва да помисли за себе си. Да, целта й е да подобри рекорда по спечелени титли от Големия шлем. Сигурна съм, че й е доста тежко и се чувства притисната от много страни“, каза Евърт.

Тази година Серина игра само осем турнира, най-малко от 2011 г., но въпреки това стигна до финалите на Откритото първенство на Австралия и на „Ролан Гарос“, спечели Уимбълдън и отпадна в полуфиналите на US Open.

„Тялото й започва да си иска своето. Но започвам да се чудя дали ще се вълнува от играта и занапред. Тя не може да се оттегли, показвайки 70% от способностите си и да продължи да печели титли. Трябва да е поне на 90%. Сега съперничките й са много по-уверени. Тя вече няма онази аура на непобедимата Серина, която имаше преди“, завърши Евърт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини