Кербер показа характер на старта



23-10-2016 17:41 | Станко Димов

Световната №1 Ангелик Кербер започна с победа участието си във финалния турнир на WTA в Сингапур. В среща от „червената” група, германката се наложи със 7:6 (5), 2:6, 6:3 над Доминика Цибулкова.

Кербер допусна ранен пробив във финалния трети сет, но успя бързо да намери решение на поставените от Цибулкова въпроси и със силна игра си заслужи успеха.

„Изключително трудно е да победиш Доминика и аз знаех, че за да го направя ще имам нужда от най-добрия си тенис. Щастлива съм, че в края на мача аз бях на печелившата страна”, коментира Кербер в интервюто на корта.

„Опитах се да остана концентрирана, да запазя спокойствие и да бъда агресивна с ударите си. Беше важно да намеря първия си сервис”, каза още германката, попитана за обрата в края на двубоя.

За Кербер това е четвърто участие на финалите на WTA, като тя ще се опита за първи път в кариерата си да прескочи груповата фаза. По-рано през деня, в другата среща от групата Симона Халеп надигра с 2:0 сета Мадисън Кийс.

В понеделник ще се изиграят двубоите от „бялата” група, където са шампионката от миналата година Агниешка Радванска, победителката от „Ролан Гарос” Гарбине Мугуруса, чехкинята Каролина Плишкова и рускинята Светлана Кузнецова, която се класира за финалите в последния възможен момент, триумфирайки на домашния турнир в Москва.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини