Федерер ще черпи вдъхновение от Надал за завръщането си на корта



20-10-2016 14:37 | Tennis24.bg

Роджър Федерер беше специален гост на Рафаел Надал на откриването на академията на испанеца в Майорка. Носителят на 17 титли от Големия шлем се изказа изключително ласкаво за проекта на Рафа и дори обеща, че ще прати децата си точно в тази академия, ако един ден те решат да тренират тенис.

„Когато миналата година се видяхме в Индия и ти говори за своята школа, аз не знаех какво ще представлява тя. Когато бях на почивка и докато си говорех с Мирка се запитах: „Какво бих искал да имам, ако най-големият ми съперник отвори академия?“ Бих поискал неговото мнение, опит и помощ.
Аз обаче нямам собствена академия. По-късно в Монте Карло гледах видео на проекта. Исках да видя кортовете, хотелът, музея и най-накрая Рафа ме помоли да дойда тук през октомври. Веднага се съгласих. Желая на Рафа само най-доброто. Сигурен съм, че тези хора ще научат много от велик тенисист като теб. Определено ще пратя децата си тук, ако те изявят желание да играят тенис”, коментира Федерер.

Швейцарецът каза също, че ще черпи вдъхновение за завръщането си на корта догодина именно от Надал.

„Пожелавам на Рафа да бъде здрав, защото вече знам какво е. Преминавам през първата си голяма контузия. Трябва да призная, че ми е доста лесно – прекарвам много време у дома със семейството и съм спокоен, докато тренирам. Все още обаче не знам кога ще почна да играя сериозно. Рафа, ти си вдъхновение заради начина, по който се върна след всички тези травми. Направи го да изглежда направо лесно, когато си връщаше позициите в топ 10, топ 5 и накрая отново стана номер 1. Надявам се да изживея нещо подобно, когато се върна в тура през януари”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини