Квитова – с успешен старт в Люксембург



19-10-2016 23:30 | Tennis24.bg

Петра Квитова стартира трудно, но успешно в Откритото първенство на Люксембург. Чехкинята, която е поставена под номер 1 в основната схема, срещна съпротива в първия сет, но след това бе безапелационна за 4:6, 6:2,6:0 срещу Варвара Лепченко. Победителката се класира за четвъртфиналите на надпреварата.
Лепченко направи пробив в предпоследния гейм на първия сет, който спечели. Това като че ли събуди Квитова, която се разигра и не даде никакви надежди на съперничката си в следващите две части.

„Не играх много добре през първия сет. Но тя започна наистина силно мача и не ми даде време да реагирам. Да, бях малко под напрежение. След това промених играта си, направих пробив в шестия гейм и започнах да се чувствам малко по-добре, по-уверена. Опитвах се да не допускам повече грешки“, каза Квитова.

Каролина Вожняцки също продължи напред, след като победи с 3:6, 6:2, 6:3 Сибине Лисицки. Датчанката, поставена под номер 2 в схемата, показа, че се е възстановила от гастропроблемите си от началото на седмицата и, въпреки трудното начало, не позволи изненада. „Чувствах се много уморена, вероятно от пътя от Хонг Конг. Малко трудно се движех, но иначе играх добре. Дано съм по-добре утре“, каза Вожняцки.

Третата в схемата Кики Бертенс беше далеч по-категорична и бързо отстрани Анна Каролина Шмиедлова с 6:3, 6:1. Четвъртата поставена Каролин Гарсия обаче буквално се срина и отстъпи на Андреа Петкович с 1:6, 1:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини