Кириос отказа турнир заради Мача на звездите в НБА



Кириос отказа турнир заради Мача на звездите в НБА
Свързани играчи
Тагове
19-10-2016 22:51 | Tennis24.bg

Лошото момче на световния тенис Ник Кириос продължи да неглижира тениса и да проявява неуважението си към спорта, който го направи звезда. След като бе наказан за обида към публиката и нежелание да играе в Шанхай, австралиецът предприе нов грешен ход – отказа турнир без значима причина.

21-годишният талант, който бе лишен от състезателни права до края на сезона заради поведението си в Китай, е поискал да не играе на турнира в Ротердам през февруари. Новината обяви турнирният директор Рихард Крайчек. Кириос предпочел в същия период да се забавлява с любимия си спорт – баскетбола и да участва в Мача на знаменитостите, който традиционно се провежда преди Мача на звездите в НБА. Догодина шоуто на баскетболистите ще е Ню Орлиънс.

Ник има договор за участие в надпреварата, но след поредната му изцепка организаторите обявиха, че ще го прекратят. „Искахме да спази договора си. Но виждате какво може да направи той, когато е уморен, или просто не му се играе. Затова решихме да прекратим контракта. Искаме при нас да участват топ тенисисти. Но Кириос предпочита страстта си пред професията си. Явно не може шест месеца да е отдаден на тениса. След това прегаря и се нуждае от одушник“, коментира Крайчек.

Тенисистите няма да са новост в Мача на знаменитостите в НБА. Миналата година в Торонто играха лекуващите контузии Милош Раонич и Южени Бушар. Раонич дори направи бърза атака и забивка за своя тим.
След издънката си в Шанхай Кириос публикува извинение за поведението си. Странното е, че гафът му дойде само дни след титлата му в Токио – трета в кариерата му. От АТР пък обявиха, че осем седмичното му наказание може да бъде намалено на три седмици, ако той се съгласи да премине специализирано лечение при психолог.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини