Хегемонията на Анди Мъри продължава



16-10-2016 13:20 | Станко Димов

Анди Мъри затвърди отличния си сезон с поредна титла. Шотландецът спечели „Мастърс 1000” надпреварата в Шанхай, след като на финала победи с 2:0 сета Роберто Баутиста Агут, в отделните части 7:6 (1), 6:1.

По този начин Мъри спечели шести трофей за сезона и втори пореден, след като миналата неделя триумфира в Пекин, побеждавайки на финала Григор Димитров. В надпреварите в Пекин и Шанхай Мъри не загуби нито един сет и от понеделник ще се доближи на 915 точки от лидера в ранглистата Новак Джокович.

Мъри и Баутиста Агут направи запомнящ се финал в Шанхай. Шотландецът успя първи да пробие в седмия гейм и поведе с 4:3, след което при 5:4 сервира за сета. Анди имаше преднина 40:15, в последствие получи и трети сетбол, но и в трите случая нямаше успех. Вместо да приключи сета, шотландецът позволи на Баутиста Агут да стигне до точка за връщане на пробива, от която испанецът се възползва на секундата – 5:5. В последствие се стигна до тайбрек, спечелен безапелационно от Мъри – 7:1 точки.

Световният №2 започна вдъхновено втората част и след ранен брейк поведе с 2:0. Баутиста Агут успя да върне пробива веднага, но след това допусна на още едва пъти да бъде пробит и загуби мача.

Благодарение на триумфа Анди Мъри печели турнира в Шанхай за трети път в кариерата си. Общо в кариерата на британеца това е титла №41, както и 13-а от „Мастърс 1000” сериите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини