Обявиха номинациите за №1 при жените



15-10-2016 09:09 | Любомир Тодоров

Петте, които ще спорят за престижното звание са Ангелик Кербер, Серина Уилямс, Гарбине Мугуруса, Симона Халеп и Каролина Плишкова.

Германката Кербер спечели първите си две титли от Големия шлем през сезона в Мелбърн и Ню Йорк. Ангелик игра финали на Уимбълдън и на Олимпийския турнир в Рио. Тя е водачка в световната ранглиста и е спечелила най-много мачове през този сезон - 57.

Серина Уилямс изравни рекорда на Щефи Граф като завоюва 22-и трофей от Шлема в Лондон през юли. Американката загуби финалите на Откритото първенство на Австралия и на "Ролан Гарос". Серина беше неизменно избирана за №1 в предишните четири години.

Гарбине Мугуруса стигна до титлата в Париж. Испанката стана шампионка на "Ролан Гарос" на 22 години и 7 месеци, което я направи най-младата победителка в Шлема след Азаренка през 2012-а. На 6 юни тя стигна до второто място в ранглистата.

Симона Халеп спечели този сезон турнирите в Мадрид, Букурещ и Монреал. Това помогна на румънката да се класира за трети пореден път за финалите в Сингапур.

Каролина Плишкова стигна до първия си финал в Големия шлем на US Open и стана първата чехкиня стигнала дотам в Ню Йорк след Хелена Сукова през 1993 г. Тя спечели две титли през сезона в Нотингам и в Синсинати.

Гласуването продължава до 06:59 минути (българско време) на 17 октомври, а резултатите ще бъдат обявени на 21 октомври.

Можете да дадете своя вот тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини