Кийс прегази японка в Линц



13-10-2016 19:11 | Любомир Тодоров

Американката Мадисън Кийс записа впечатляваща победа на турнира в зала в австрийския град Линц, който е от категория "Интернешънъл".

Участващата с "уайлд кард" трета поставена спечели с 6:2, 6:0 срещу Мисаки Дои от Япония след 47 минути игра и се класира на четвъртфинал. По този начин №7 в света Кийс увеличи шансовете си да заеме едно от трите все още свободни места за заключителния турнир на най-добрите в Сингапур.

Тенисистката от Флорида спечели 10 поредни гейма след 2:2 в първата част. Мадисън реализира 51 точки от 75 разигравания в мача срещу левичарката Дои.

Следващата съперничка на Кийс е френската квалификантка Осеан Доден, която отстрани Сорана Кърстя от Румъния с 6:2, 6:4.

Шампионката в Линц от 2015 година Анастасия Павлюченкова продължава защитата на титлата си. Рускинята, която е №5 в схемата, положи доста усилия, за да преодолее Кирстен Флипкенс от Белгия с 6:4, 7:6(2). В първата част московчанката губеше с 1:4, но направи обрата и спечели следващите пет гейма, за да вземе сета. В следващия Павлюченкова и Флипкенс стигнаха до тайбрек след разменени пробиви. В него рускинята стигна до 6:2 точки и реализира първия си мачбол.

Анастасия очаква №2 Доминика Цибулкова от Словакия, която надигра с 6:1, 6:3 отстранилата Цвети Пиронкова Аника Бек от Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини