Нишикори си гарантира място в Лондон за трета поредна година



Нишикори си гарантира място в Лондон за трета поредна година
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-10-2016 13:42 | Станко Димов

За трета поредна година Кей Нишикори се класира за финалите на АТР в Лондон. Японецът стана петият тенисист, който има сигурно участие в надпреварата, която ще се проведе в периода 13-20 ноември в зала „О2”.

Японската звезда си гарантира място в Лондон в резултат на някои от приключилите днес двубои на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. Нишикори игра полуфинал при дебюта си на финалите на АТР през 2014-а, където бе спрян от Новак Джокович.

„Много съм развълнуван, че ще се завърна в Лондон тази година”, коментира Нишикори. „Показах постоянство през сезона до момента и съм щастлив, че ще бъда част от най-добрите осем. Миналата година атмосферата в Лондон беше невероятна. Надявам се, че и този път ще видя по трибуните много японски фенове”.

26-годишният Нишикори има 52 победи и 16 загуби от началото на сезона. Той достигна до четвъртфинал на Australian Open (загуби от Джокович), а малко след това спечели 11-а титла в кариерата си, триумфирайки в Мемфис. Кей се класира за финал в Маями (загуби от Джокович) и Барселона (загуби от Надал), като се представи силно и на клей в Европа, достигайки полуфинали на в Мадрид и Рим (и в двата случая загуби от Джокович).

На „Роджърс Къп” в Торонто Нишикори игра своя втори „Мастърс 1000” финал за сезона, но отново отстъпи пред Джокович. На US Open японецът достигна до полуфинал, като на четвъртфиналите спря победния път на олимпийския шампион Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини