Ще бъде ли турнирът Шанхай очакваното завръщане на Надал



Ще бъде ли турнирът Шанхай очакваното завръщане на Надал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-10-2016 17:06 | Tennis24.bg

Мастърсът в Шанхай може да бъде сцената, на която да разцъфне отново Рафаел Надал, твърди официалният сайт на АТР. В Китай испанската топ ракета трябва да започне обратния си път към върха.

След като стигна полуфинала в Индиан Уелс, загубен от Новак Джокович, Рафа спечели титлите в Монте Карло (срещу Гаел Монфис) и в Барселона (срещу Кей Нишикори) и изглеждаше, че е върнал формата си и може да се бори и за трофея на „Ролан Гарос“. Тогава обаче се появи жестоката контузия в китката, която го извади от кортовете за два месеца и половина.

От завръщането си на Олимпийските игри в Рио, където триумфира със златния медал на двойки с Марк Лопес, Надал прави малки крачици към голямата цел – да възстанови топ формата си. Така започналият голям турнир в Шанхай се оказва неговият шанс да завърши сезона по най-добрия начин.

„Не съм доволен от представянето си този сезон, но бях контузен два месеца и половина. Изпуснах важни турнири. Когато се върнеш без подготовка и трябва отново да излезеш в голямо състезание без мачове зад гърба си, е трудно да си доволен след това. Ако ме питате дали съм доволен от периода между Индиан Уелс и „Ролан Гарос“, то тогава отговорът е положителен. Играех на добро ниво, имах шансове срещу всеки съперник. Това е най-важното. Нивото на тениса е станало още по-високо през това време. Полагам много усилия, работя упорито и здраво, за да стигна до където съм в момента. Опитвам се да завърша сезона по най-добрия начин и да се подготвя за следващия сезон. Това е голямата ми цел“, каза Рафа в Китай.

Той още има големи шансове да заеме едно от четирите вакантни места за финалите на АТР в Лондон. Но фокусът му е в пълното му възстановяване и работата по подобряването на играта му. „Останалото ще дойде само“, твърди 30-годишният испанец.

„Подложен съм под напрежение, но искам да се чувствам добре на корта, да се забавлявам с тениса. Получих болезнена травма в най-лошия момент от сезона. Сега, когато се върнах, болката все още я има. Но ден след ден работя, правя ежедневни усилия да се възстановя и да заиграя така, както преди контузията“, завършва Надал.

Той започва участието си утре срещу сърбина Виктор Троицки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини