Енен на 1/4-финал след труден успех над Викмайер



Енен на 1/4-финал след труден успех над Викмайер
Свързани турнири
Свързани играчи
24-01-2010 12:41 | Станко Димов

Белгийката Жустин Енен се класира за четвъртфинал на Откритото първенство по тенис на Австралия. Бившата №1 се наложи с 2:1 сета над сънародницата си Янина Викмайер, в отделните части резултатът бе 7-6 (3), 1-6, 6-3.

 

Двубоят се игра на централния корт "Род Лейвър Арина” и продължи 133 минути. В спор за място на полуфинал Енен ще се изправи срещу намиращата се в отлична форма Надя Петрова. Рускияната, която в предния кръг разби Ким Клайстерс за 50 минути, днес взе скалпа и на Светлана Кузнецова.

 

Мачът между Енен и Викмайер започна повече от равностойно. Двете показаха супер тенис и след като си размениха по пробив вкараха сета в тайбрек. В него опотната Енен се наложи със 7-3 точки и поведе в резултата. След подновяването на играта Викмайер увеличи оборотите, а от своя страна Енен допусна твърде много непредизвикани грешки. Така след успех с 6-1 Янина изравни резултата и се върна в мача.

 

Финалният трети сет бе решен с един пробив на Енен, която до края на мача поднесе изненади и заслужи мястото си сред най-добрите 8 в турнира.

 

Жюстин Енен Белгия ПОБЕДИТЕЛ    76 1 6
 
Янина Викмайер Белгия     63 6 3
СТАТИСТИКА НА ДВУБОЯ



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини