Мечтан финал: Родик срещу Сьодерлинг, американецът гони титла №30



08-01-2011 11:58 | Николай Драгиев

Най-очакваното в Бризбейн се случи - защитаващият титлата си Анди Родик ще се изправи срещу поставения под номер 1 Робин Сьодерлинг. Шведът победи с 6:3, 7:5 Радек Щепанек, докато Родик се справи с 203-сантиметровия гигант Кевин Андерсон след 6:2, 4:6, 6:2.

Сьодерлинг потвърди за пореден път, че се намира в отлична форма и достигна 17-и финал в кариерата. Той се справи с Радек Щепанек, който през миналата година бе финалист, а през 2009 дори е печелил трофея в Бризбейн. Шведът най-после допусна пробив в своя начален удар за първи път в турнира, но въпреки това нямаше проблеми да спечели в два сета.

"Радек е от играчите, с които най-малко обичам да играя, тъй като той успява да миксира играта си наистина добре. Днес обаче показах отлично ниво и успях да се справя. Щастлив съм, че съм на финал. Мисля че се подготвям максимално добре за Australian Open," категоричен е Сьодерлинг.

Анди Родик от своя страна за първи път в турнира загуби сет. Мощният Кевин Андерсон обаче не успя да противопостави нищо повече на Родик и без особена съпротива се предаде в третия сет.

Родик и Сьодерлинг са играли общо пет пъти досега, а превесът е 3:2 в полза на шведа. Последният им мач бе на ATP World Tour Finals, където Сьодерлинг се наложи със 7:5, 6:4.

Постиженията на Сьодерлинг във финални двубои до момента не са особено впечатляващи. Той има шест победи и цели 10 загуби на финал.

Родик има много по-убедителни показатели. Той е спечелил 29 титли при 19 загубени финали.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини