Григор Димитров на финал без игра!



08-10-2016 14:44 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за финал на турнира на твърди кортове в Пекин. Това стана факт, след като опонентът на Гришо на полуфиналите – Милош Раонич, се отказа от участие в турнира поради контузия в глезена.

Така в неделя Григор Димитров ще излезе за своя 9-и финал в кариерата и 3-и за сезона. Негов съперник ще бъде Анди Мъри, който на полуфиналите се справи с лекота с ветерана Давид Ферер – 6:2, 6:3.

До момента Григор и Мъри са се срещали 10 пъти, като шотландецът води със 7:3 победи. От началото на настоящия сезон двамата имат по разменена победа – Григор се наложи с 2:1 сета на „Мастърс 1000” турнира в Маями, а в началото на септември Мъри взе реванш и надви с 3:0 сета българина на осминафиналите на US Open.

Тази година Мъри има 4 спечелени и също толкова загубени финали. Той триумфира в Рим, Куинс Клъб, Уимбълдън и Олимпийските игри, а загуби на финалите на Australian Open, Мадрид, „Ролан Гарос” и Синсинати.

От своя страна Григор Димитров игра финали в Сидни и Истанбул, като и в двата случая загуби по особено драматичен начин. Българинът за първи път в кариерата си ще играе на финал на турнир в Азия.

С достигането до финала в Пекин Григор Димитров си гарантира 300 точки за ранглистата и $311 650 от наградния фонд. Ако спечели титлата, българинът ще заработи 500 точки и $663 575.

Финалът Григор Димитров - Анди Мъри ще започне в неделя, не преди 14:30 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини