Григор постави Рафа на колене (галерия)



07-10-2016 17:30 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Григор Димитров се класира на полуфинал на турнира в Пекин на твърди кортове.

Той победи втория поставен Рафаел Надал от Испания с 6:2, 6:4 за час и половина игра. Така записа първи успех срещу носителя на 14 титли от Големия шлем в осмия мач помежду им.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ НАД НАДАЛ

Димитров започна със самочувствие в мача, в който в първите пет гейма имаше пет пробива. Гришо първи успя да вземе подаването си с отлични сервиси за 4:2. До края на сета хасковлията беше господар на корта и го затвори след 43 минути игра.

Григор стартира с пробив и втората част след форхенд в аут на бившия номер едно в света. След това затвърди за 2:0 и удължи серията си на шест поредни спечелени гейма. Чак в следващия Надал за първи път взе подаването си в мача. И в тази игра българинът имаше точка за пробив, но за съжаление топката му от бекхенд спря в мрежата. В петия гейм Димитров поведе с 40:15, но Рафа успя да се измъкне и да спечели подаването си за 2:3. По абсолютно същия сценарий левичарят от Манакор стигна до успеха за 3:4. Веднага след това Надал стигна до точка за пробив, отразена от Григор с мощен начален удар. При 5:4 той сервираше за първа победа над Надал. Димитров поведе с 40:15 и триумфира при втория си мачбол!

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Българинът завърши с 4 аса и една двойна грешка. Той вкара 72 процента първи сервис и реализира 69 процента от точките при разиграването му. Хасковлията постигна 5 пробива от 15 възможности, а на свой ред спаси 3 от петте шанса на Надал.

На полуфинал Григор очаква третия в схемата Милош Раонич от Канада.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини