Шест българки на осминафинал в Созопол



05-10-2016 17:59 | Tennis24.bg

Ани Вангелова победи австралийката Йелена Стоянович с 6:1 6:4 и стана шестата българска тенисистка, класирала се за осминафиналите на международния турнир за жени "Санта Марина Оупън" с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на тенис комплекса на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол.

Поставената под №6 в основната схема Вангелова нямаше особени проблеми в продължилия 80 минути мач и допусна само леко отпускане в средата на втория сет, в който изоставаше с 2:4, но бързо обърна резултата. В осминафиналите тя ще срещне състезаващата се за Белгия Михаела Боев. Вангелова е шестата ни тенисистка, която преодоля успешно първия кръг, след като това бе постигнато вчера и от Петя Аршинкова, Розалина Юсева, Гергана Топалова, Зиновия Ванева и Елена Тренчева.

Другите две български представителки днес Вивиан Златанова и Михаела Кафтанова отпаднаха. Златанова спечели първия сет с 6:0, но допусна обрат и се отказа поради болки в гърба при 6:0 6:7(2) 0:3 срещу рускинята Ангелина Журавльова. Кафтанова пък изпусна сетбол при 6:5 и бе отстранена от Михаела Боев с 6:7(3) 1:6, въпреки че показа големия си потенциал в средата на първия сет.

Победи в днешните срещи на сингъл записаха още финалистката от "Созопол Санта Марина Къп" миналата седмица Андрея Амалия Роска, Оана Гаврила (и двете от Румъния) и поставената под №5 в схемата Даша Иванова (САЩ).

Осминафиналите са утре от 10:30 ч. на кортовете на "Санта Марина". В пет от тях има български тенисистки, като една срещу друга ще излязат Петя Аршинкова и Гергана Топалова, което означава сигурно българско участие в четвъртфиналите в петък.

Междувременно Габриела Михайлова и Гергана Топалова постигнаха втора поредна победа в надпреварата на двойки и след 6:3 6:3 срещу Михаела Боев (Белгия) и Франциска Комер (Германия) се класираха за полуфиналите. Там те ще срещнат поставените под №1 Катерина Крамперова (Чехия) и Ангелина Журавльова (Русия). В другия полуфинал, който бе днес, румънките Оана Гаврила и Андрея Амалия Роска отстраниха Луиза Мари Хубер (Германия) и Даша Иванова (САЩ) с 6:2 3:6 10:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини