Винъс Уилямс се завърна, не мисли за отказване



07-01-2011 14:38 | Станко Димов

Винъс Уилямс се завърна на корта със загуба. Бившата номер 1 в света отстъпи с 6-4, 6-2 на Вера Звонарьова в мач от демонстративния турнир в Хонг Конг. Двубоят бе първи за Уилямс от US Open насам, където американката получи травма в лявото коляно.


В първия сет рускинята Звонарьова направи с пробив повече и поведе в резултата. Още в началото на втората част световната номер 2 направи пробив и до края наложи волята си, затваряйки мача след грешен ретур на Уилямс.


Американката сподели, че не е останала изненадана от моментната си форма. В Хонг Конг носителката на 7 титли от Големия шлем ще изиграе още един мач на сингъл, след което ще се включи и на двойки в тандем с легендарния Джон МакЕнроу.


"През последните 6 месеца не бях изиграла много срещи. Днес не показах много, но мисля, че това е напълно нормално. Не усещам никакво напрежение да играя на високо ниво сега. Мисля, че най-доброто от моят тенис тепърва предстои. Просто имам нужда от няколко мача, за да вляза в ритъм", коментира Уилямс.


Сезон 2010 не бе особено успешен за сестрите Уилямс. Въпреки, че Серина спечели 2 титли от Големия шле, тъмнокожите състезателкастрадаха редовно от травми, които не им позволяваха да играят по няколко месеца. Въпреки, че вече е на 30 години, а сестра й Серина на 29, Винъс не мисли за отказване. "Не, това изобщо не ми е главата", категорична е Винъс.


На противоположния полюс е настроението на Вера Звонарьова. Рускинята изигра страхотна втора половина на сезона, достигайки финал на Уимбълдън и US Open.


"Сега съм много по-опитен играч. Сега в различните мачове мога да играя по различен начин, в зависимост от ситуацията и съперника. В това се справям много по-добре, отколкото преди", коментира 26-годишната московчанка. "Опитът от сезон 2010 ще ми помогне за в бъдеще. Очаквам с нетърпение новите предизвикателства".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини