Намалиха наказанието на Шарапова



04-10-2016 16:35 | Tennis24.bg

Спортният арбитражен съд намали наказанието на Мария Шарапова за употреба на допинг от 2 години на 15 месеца. Това означава, че рускинята ще може да играе отново след 26 април 2017 година. Шарапова ще бъде на разположение за Откритото първенство на Франция, което започва в края на май.

"Шарапова може да играе отново след 26 април следващата година. Добре, е че наказанието й беше намалено, защото тя е чиста спортистка. Дали ще се завърне на предишното си ниво - това зависи от нея", коментира президентът на руската тенис федерация Шамил Тарпищев.

Мария Шарапова е със спрени състезателни права от 26-и януари, когато даде положителна допинг проба за забраненото от началото на годината вещество мелдоний. В началото на месец март рускинята организира пресконференция, на която разкри причината за отсъствието и от корта.

В началото на месец юни Спортният арбитражен съд наказа Шарапова с лишаване на състезателни права за 2 години. Това означаваше, че ако санкцията остане, рускинята щеше да се завърне на корта след 26-и януари 2018-та година. Шарапова обаче обжалва решението и санкцията и беше намалена от 2 години на 15 месеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини