Надал в Пекин: Трябва да съм доволен от завръщането ми



Надал в Пекин: Трябва да съм доволен от завръщането ми
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-10-2016 16:52 | Станко Димов

Рафаел Надал ще започне участието си на China Open тази седмица с две големи цели – да спечели трети трофей за сезона и да си увеличи шансовете за класиране за финалите на АТР. В момента испанецът заема последната 8-ма позиция в годишната ранглистата, която важи за финалите в Лондон (13-20 ноември).

„Винаги е важно. До края на сезона остават 4 турнира, ще се опитам да се класирам”, коментира Надал финалите в Лондон.

Заключителният турнир на АТР е един от малкото, които испанецът никога не е печелил. Рафа игра финал през 2010 и 2013, но загуби съответно от Роджър Федерер и Новак Джокович.

В Пекин Рафа ще се опита да спечели трета титла за сезона. 30-годишният състезател триумфира на клей в Монте Карло и Барселона, но след това беше принуден да се откаже поради контузия преди двубоя си от III кръг на „Ролан Гарос”. Левичарят се завърна на корта на Олимпийския турнир в Рио, а след това участва в Синсинати и US Open, където отпадна съответно в трети и четвърти кръг.

„Винаги е тежко, когато получиш контузия в средата на сезона. Но ако бъдем реалисти, трябва да съм щастлив от начина, по който се завърнах. Играх добре на US Open. Загубих от много добър съперник (Люка Пуй), но имах и своите шансове да продължа напред. Трябва да съм доволен. Трябва да продължа напред и да се опитвам да развивам още играта си, за да мога да се върна на нивото, което показвах преди да се контузя. Играех страхотно”.

На старта в Пекин Надал ще се изправи срещу Паоло Лоренци, който по-рано през сезона стана най-възрастният тенисист, спечелил първа АТР титла (34, Кицбюел). До момента Надал води с 2-0 победи в двубоите с италианеца.

„Трябва да играя добре от първия ден, защото ако не го направя няма как да победя Лоренци”, коментира Надал.

Надал намери време да се прояви и като турист в Китай. Той посети великата китайска стена. „Беше хубаво. Много пъти съм бил в Пекин, но досега нямах възможността да я видя. Наслаждавах се”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини