Давид Ферер започна с победа в Пекин



Давид Ферер започна с победа в Пекин
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-10-2016 10:30 | Tennis24.bg

Петият поставен в основната схема Давид Ферер започна повече от добре участието си на Откритото първенство на Китай в Пекин. Испанецът, който се смъкна до номер 13 в световната ранглиста, се цели в първи финал за годината.

Първата крачка той направи срещу уругваеца Пабло Куевас, когото победи с 6:4, 7:6 (3). За разлика от него Куевас има цели две титли и още два загубени финала през 2016 г.

Това е четвърта поредна победа на Ферер срещу този съперник. Ибериецът започна първия сет много силно, като направи пробив още при първата възможност. Това бе и единствената брейк-точка в мача.

Ферер е финалист от Пекин през 2010 г., а миналата година игра на полуфинал. И в двата случая обаче падна от Новак Джокович. Следващият му съперник ще е победителят в мача между Фабио Фонини и Виктор Троицки.

В друг мач от днес сънародникът на Ферер - Роберто Баутиста Агут надигра Джон Милман с 6:3, 3:6, 6:4. Определено обаче местните очакват с най-голям интерес пявата на най-голямата испанска звезда - Рафаел Надал. "Този турнир е много важен за мен. Имам нужда да спечеля и ще направя всичко по силите си. Титла тук ще ме приближи към финалите на АТР в Лондон", каза бившият номер 1 в света.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини