Димитров беше спрян в Китай



01-10-2016 14:34 | Любомир Тодоров

Третият поставен Григор Димитров отпадна на турнира в китайския град Ченду на твърди кортове, който е от категория "АТР 250".

В полуфинала българинът отстъпи на №5 в схемата Алберт Рамос-Виньолас от Испания с 6:7(6), 6:1, 6:7(3) след повече от два часа и 50 минути игра. Първата ни ракета имаше шансове да стигне до девети финал в кариерата си и трети за сезона, но не успя да ги осъществи.

В първата част двамата си размениха по един пробив на 15 в петия и шестия гейм, като първи го направи левичарят от Барселона, а Гришо отвърна веднага. Стигна се до тайбрек. В него всичко започна перфектно за българина, който водеше с 5:1 точки при смяната на половините на корта. След това с красив форхенд уинър по диагонала, профучал със скорост от 144 км/ч, Димитров стигна до три сетпойнта при 6:3. Но Рамос хладнокръвно ги отрази и на свой ред стигна до точка за спечелване на частта при 7:6. Испанецът спечели сета след дълго разиграване, което завърши с минаващ удар. Частта продължи 71 минути.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ.

Григор не трепна от случилото се и стартира с пробив следващия сет и го затвърди със сервис гейм на нула. Доминацията на 25-годишния хасковлия продължи и той постигна втори брейк за 4:1 след топка в аут на испанеца. В седмия гейм частта свърши. Димитров стигна до сетбол и го постигна без игра след двойна грешка на Рамос.

Серията на българина беше спряна след пет поредни гейма при 1:1 в третата част. Григор изпусна три точки за пробив, но левичарят ги отрази и измъкна подаването си. Веднага след това Рамос-Виньолас стигна до брейк, след като съперникът му направи няколко непредизвикани грешки. Испанецът отрази нови три точки за пробив в четвъртия гейм, като натискаше Димитров на бекхенд, за да поведе с 3:1. При 5:4 31-ият в ранглистата Алберт сервираше за място на финала. Гришо не се примири и стигна на два пъти до точки за пробив, които съперникът му отрази с мощни начални удари. При третата възможност обаче успя. След това първата ни ракета взе подаването си и Рамос вече подаваше за оставане в срещата. Той се справи и последва втори тайбрек.

В него Димитров започна с двойна грешка, а след това съперникът поведе с 4:0. После Рамос стигна до пет мачбола при 6:1 и реализира третия с форхенд уинър.

Григор завърши със седем аса и три двойни грешки. Той вкара 67 процента първи сервис и спечели 85 процента от точките при неговото разиграване. Димитров реализира пет от 19 възможности за пробив.

Българинът поема към Пекин с 90 точки за световната ранглиста, където е №21, и чек за 42 470 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини