Кузнецова и Квитова намериха място във финалната четворка в Ухан



29-09-2016 18:06 | Станко Димов

Светлана Кузнецова спаси мачбол в двубоя си срещу Агниешка Радванска и се класира за полуфиналите на силния турнир на твърди кортове в Ухан. Рускинята се наложи с 1:6, 7:6 (9), 6:4 в двубой, продължил близо 3 часа.

„С течение на двубоя започвах да намирам играта си. Ага се представи много силно в първия сет, но аз не се движех добре в него. И във втората част не показвах най-доброто от себе си, но се опитвах да остана в мача, да се боря, да бъда умна и да намеря начин да обърна развоя на двубоя”, коментира след срещата Кузнецова, която отрази мачбол при 7:8 точки в тайбрека на втория сет.

„В третия сет началният ми удар започна да работи добре и успях да взема контрол в двубоя. Нямам представа колко мачбола спасасих, просто се опитвах да изиграя по най-добрия начин всяка една точка. Пропуснах няколко сетбола (във въпросния тайбрек), така че просто се опитвах да запазя спокойствие”, коментира Кузнецова.

На полуфиналите рускинята ще срещне победителката от двубоя Доминика Цибулкова – Барбора Стрицова.

Място в Топ 4 в Ухан си гарантира и Петра Квитова. Чехкинята, която вчера имаше нужда от 3 часа и 20 минути, за да победи водачката в схемата Ангелик Кербер, днес имаше далеч по-лесна задача в двубоя си срещу Йохана Конта – 6:3, 6:4. В спор за място на финал Квитова ще премери сили със Симона Халеп.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини