Кербер: Сега всички искат да ме бият



28-09-2016 09:07 | Tennis24.bg

Актуалната номер 1 в света Ангелик Кербер вече усеща тежестта на короната. Германката обяви, че новата й позиция я прави противник за побеждаване номер 1 сред колегите й в Тура.

28-годишната Кербер спечели втората си титла от Големия шлем, като триумфира на US Open. Това и позволи да свали от върха Серина Уилямс.

Тази седмица тя за пръв път играе от позицията на номер 1 в света. Германката надви с 2:1 сета Кристина Младенович (Франция) и се класира за трети кръг на силния турнир на твърди кортове в Ухан, Китай. В отделните части водачката в схемата се наложи с 6:7 (4), 6:1, 6:4 след 2 часа и 15 минути игра.

„Всеки иска да ме победи сега. Опитвам се просто да излизам на корта и да не мисля за това. Приемам, че трябва да мисля като съперничките си, да се настройвам, че трябва да побеждавам всеки. Мисля, че ако се фокусирам на мачовете по този начин, както и направих срещу Младенвич, както правех в последните мачове, ще се получи. Така че, ще продължавам по този начин“, коментира Кербер в Китай.

Тя допълни: „Чувството е различно. Ако някой ме пита какво предпочитам – титла от Шлема, или номер 1, бих казала, че първо трябва да печеля титли в Шлема, а следващата стъпка е да стана номер 1. Големият шлем винаги е бил мечта за мен. След това идва това да съм номер 1. А тези две неща да се случат на един турнир е наистина много специално. Никога няма да забравя двете седмици в Ню Йорк, всичките тези емоции… Това беше най-доброто усещане в цялата ми кариера.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини