Юношите започнаха с победа срещу Китай



27-09-2016 18:17 | Любомир Тодоров

Отборът на България стартира с победа участието си в Купа "Дейвис" за юноши до 16 години в Будапеща.

В мач от група "С" националите с капитан Пресиян Коев надиграха водача Китай с 2-1.

Решителен беше мачът на двойки, в който Адриан Андреев и Леонид Шейнгезихт спечелиха с 6:3, 6:4 срещу Мо и Зао. В първата част българите направиха два пробива. Във втората поведоха с брейк, но той беше върнат при 2:2. Адриан и Леонид решиха мача в последния, десети, гейм, когато при сервис на Мо поведоха с 40:0 и реализираха още първата си възможност.

Преди това Андреев изравни резултата, след като се наложи със 7:5, 6:2 над Зао Линши в двубоя на първите ракети. Интересен факт е, че двамата са тренирали известно време заедно, когато българинът беше в академията в Мадрид.

Адриан губеше с 2:4, но успя да върне пробива, а след това да направи и още един за 6:5, след което затвори сета на свой начален удар. Във втория след разменени пробиви в самото начало 15-годишният софиянец, който на 18 септември в Мец дебютира в турнир от АТР Тур, влезе в серия и взе четири поредни гейма до 5:1. При 5:2 Андреев сервираше за спечелаване на двубоя. Той уверено стигна до 40:0 и реализира втория си мачбол.

В първия сингъл Леонид Шейнгезихт (на снимката долу) загуби от Му Тао с 1:6, 4:6.

Шейнгезихт


Утре българите трябва да играят срещу състава на Мароко, който отстъпи на Аржентина с 1-2. Първите два отбора от всяка група се класират на четвъртфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини